Картинка
Новини Про Інститут Наукова діяльність Структура Аспірантура Закупівлі Контакти Конференції ІПФ Профспілка СПЕТФ-МНФ-2024

Овчаренко Юрій Михайлович

Посада: с.н.с.;
к.ф.-м.н.




e-mail:   ,  
 

Загальна інформація

 Народився 28 жовтня 1970 р. в м. Ромни Сумської області.

                З 1978 р. по 1986 р. навчався у Роменській восьмирічній школі №8.

                З 1986 р. по 1988 р. навчасвя у Роменській середній школі №7, після закінчення якої вступив на фізико-математичний факультет Сумського державного педагогічного інституту ім. А.С. Макаренка (нині Сумський державний педагогічний університет ім. A.C. Макаренка).

                У 1993 р. закінчив фізико-математичний факультет Сумського державного педагогічного інституту ім. А.С. Макаренка і отримав кваліфікацію «учитель фізики, інформатики та бчислювальної техніки».

               3 1993 р. по 1994 р. працював учителем фізики та астрономії в с.Глинськ Роменського району Сумської області.

                З 1994 р. по 1997 р. навчався в аспірантурі Сумського державного університету, після закінчення якої був прийнятий на посаду асистента кафедри теретичної фізики Сумського державного університету.

                У 1999 р. у Сумському державному університеті захистив дисертацію «Структура та електрофізичні властивості металевих плівок з напівпровідниковим покриттям в умовах хімічної та дифузійної взаємодії атомів» на здобуття наукового ступеня кандидата фізико-математичних наук за спеціальністю «Фізика твердого тіла».

                У 2002-2003 роках виконував обов’язки заступника декана по роботі з іноземними громадянами, займався безпосередньо співробітництвом Сумського державного університету з в’єтнамською компанією Vinajuco по організації навчального процесу на території В’єтнаму.

                З 2002 р. по 2013 р. працював на посаді доцента кафедри загальної та теоретичної фізики Сумського державного університету, де викладав курси “Загальної фізики”, “Квантової механіки”, “Статистичної фізики”, “Фізики твердого тіла” для студентів фізико-технічного факультету (нині факультету електроніки та інформаційних технологій).

У 2008 р. присвоєно вчене звання доцента кафедри теоретичної фізики.

                Протягом останніх 10 років займався розробкою web-сервісів різних міжнародних компаній, сред яких Real Tools Technologies (США), eGaming Affiliate System Software (Великобританія), Rocketroute (Великобританія).

                З січня 2015 р. науковий співробітник відділу моделювання радіаційних ефектів та мікроструктурних перетворень у конструкційних матеріалах ІПФ НАН України.

 

Публікації

 

·                    Основні результати діяльності опубліковані у 21 публікації, із них 18 наукового та 3 навчально-методичного характеру.

 

Останні новини

Різне

Вітаємо к.ф.-м.н., зав.лаб. №41 Бистрика Юрія Сергійовича з присудженням Премії Верховної Ради України Детальніше ...