Картинка
Новини Про Інститут Наукова діяльність Структура Аспірантура Закупівлі Контакти Конференції ІПФ Профспілка СПЕТФ-МНФ-2024

Школа-семінар: "Багатомасштабне моделювання фізичних процесів у конденсованих середовищах"
(M3PhysProC)

Термін проведення: з 21.10.2014 по 23.10.2014

Інформаційне повідомлення

Сайт конференції: m3physproc.iap.sumy.org

 

Інститут прикладної фізики НАН України запрошує всіх бажаючих прийняти участь у школі-семінарі:"Багатомасштабне моделювання фізичних процесів у конденсованих середовищах"

Мета школи-семінару «Багатомасштабне моделювання фізичних процесів у конденсованих середовищах» (M3PhysProC) ознайомити молодих вчених з новими актуальними проблемами в області мікроструктурних перетворень у конденсованих сильно нерівноважних системах та актуальними проблемами сучасної статистичної фізики і фізики складних систем. Школа-семінар дає можливість представити результати власних досліджень та ознайомитись з новітніми досягненнями в області теорії та моделювання нерівноважних систем у дискусіях за участі провідних спеціалістів України. За матеріалами роботи Школи-семінару видається збірка тез доповідей.

Школу-семінар M3PhysProC у 2014 році присвячено пам’яті Олександра Івановича Олємского — видатного науковця в області фізики нерівноважних систем, розробника математичних методів опису процесів самоорганізації конденсованого середовища, мікроскопічної теорії неоднорідних структур, суперсиметричної теорії упорядкування, теорії складних систем та фракталів, аномальних процесів дифузії, заслуженого діяча науки і техніки України, професора, доктора фізико-математичних наук.

Школа семінар проводитиметься в Інституті прикладної фізики НАН України в головному корпусі за адресою м. Суми, вул. Петропавлівська 58.

В програмі заходу:

  • запрошені лекції провідних науковців у таких галузях: моделювання фізичних процесів в конденсованих системах, теорії конденсованого середовища, теорії дефектів та мікроструктурних перетворень, теорії складних систем та аномальних процесів дифузії, нелінійної динаміки та електродинаміки сильних полів (до 45 хвилин);
  • короткі повідомлення молодих дослідників (до 20 хвилин).

Тематика:

  • синергетика конденсованого середовища;
  • мікроструктурні перетворення та нерівноважні фазові переходи;
  • фізика поверхневих ефектів в процесах осадження, епітаксії, іонного розпорошення;
  • радіаційно індуковані ефекти в кристалічних системах;
  • новітні підходи статистичного опису сильно нерівноважних систем.

Пропонована культурно-розважальна частина сприятиме особистому знайомству з колегами за фахом і можливості ширших критичних дискусій.

До участі в роботі школи-семінару запрошуються молоді науковці віком до 35 років, студенти, аспіранти. Кількість учасників школи обмежено.

Список документів, необхідних для участі у роботі Школи-семінару можна знайти в Положенні.

Робочі мови школи-семінару – українська, російська.

Проживання:

Список готелів можна знайти за посиланням http://hotels24.ua/ За бажанням організаційний комітет може забронювати номера в отелях.

Ключові дати:

Термін проведення: 21-23 жовтня 2014 року.

Термін реєстрації та подання тез доповідей до 20-го червня.

Організаційний внесок для молодих вчених відсутній.