Картинка
Новини Про Інститут Наукова діяльність Структура Аспірантура Закупівлі Контакти Конференції ІПФ Профспілка СПЕТФ-МНФ-2024

Міжнародна конференція МАГАТЕ "Регіональний семінар з ядерної технології по збереженню культурної спадщини"
(RER/0/034)

Термін проведення: з 09.10.2013 по 10.10.2013

Організатори

МАГАТЕ, ІПФ НАН України

Інформаційне повідомлення

Міжнародна конференція МАГАТЕ на Сумщині

Міжнародне агентство з атомної енергії ( МАГАТЕ ) у співпраці з урядом України проводить міжнародну конференцію з використання ядерних технологій у збереженні артефактів культурної спадщини. Приймаючою стороною є Інститут прикладної фізики Національної академії наук України (м. Суми).

Дата і місце проведення: 9-11 жовтня 2013 р., м. Суми, вул. Першотравнева 9/1, Наукова бібліотека Державного вищого навчального закладу « Українська академія банківської справи Національного банку України », конференц-зал. Початок о 9-й ранку.

В конференції візьмуть участь представники: МАГАТЕ, Австрії, Албанії, Азербайджану, Болгарії, Боснії та Герцеговини, Бразилії, Греції, Грузії, Ізраїля, Кіпру, Казахстану, Латвії, Литви, Колишньої Югославської Республіки Македонії, Мальти, Польши, Португалії, Румунії, Сербії, Словенії, Таджикістану, Угорщини, України, Хорватії, Чорногорії.

Метою конференції є сприяння обміну знаннями та досвідом з поточного і перспективного використання ядерних технологій для характеризації, визначення віку та збереження артефактів культурної спадщини, а також зміцнення відносин і встановлення міжнародних зв'язків в країнах учасниках.

Довідкова інформація: Інститут прикладної фізики НАН України приймав активну участь в попередньому проекті МАГАТЕ ( RER/8/015 « Використання ядерних методів для визначення характеристик та збереження артефактів культурної спадщини в Європейському регіоні » , 2009-2011 ), який показав , що ядерні технології оптимально підходять для неруйнівної характеризації артефактів культурної спадщини для їх збереження та відновлення, а також для їх стерилізації та консервації за допомогою променевої обробки. Опираючись на результати проекту RER/8/015, був розроблений проект RER/0/034 «Посилення ефективності заходів щодо характеризації, збереження та захисту об’єктів культурної спадщини» (2012-2014 рр.), в рамках якого і відбувається вищезгадана конференція. Важливою метою нинішнього проекту є розширення можливості доступу кінцевих користувачів (археологів, реставраторів, працівників музеїв тощо) до сучасних ядерно-фізичних методів та методик характеризації та обробки об’єктів культурної спадщини. Не менш значущим аспектом є розробка нових методик та застосування вже існуючих до більш широкого кола артефактів культурної спадщини.

Більш детальна інформація міститься на англійській сторінці

Останні новини

Семінари

Науковий семінар відділу квантової електродинаміки у сильних полях та лабораторії інтегрованого моделювання механічних властивостей конструктивних матеріалів під дією опромінення Час проведення: 30.04.2024 Детальніше ...